Innovatie

Wereldtop in tankerwereld

In 2014 heeft Euronav 19 supertankers (VLCC’s) van Maersk overgenomen. Daarmee bestaat hun vloot nu uit 26 VLCC’s en 23 Suezmax’en, schepen die bedoeld zijn om de beschikbare breedte en diepte van het Suezkanaal in Egypte optimaal te benutten. Voor Euronav is deze overname de eerste stap naar een bredere consolidatie van de wereldwijde tankervloot. Het positioneert de reder aan de top van de wereld. Want Euronav is nu een van de belangrijkste tankerrederijen voor het opslaan en vervoeren over zee van ruwe olie en petroleumproducten.

Introductie van revolutionaire technologieën

Exmar is een Belgische reder die LNG, lpg en ammoniak vervoert. De groep is marktleider in het segment van de middelgrote lpg-schepen. Exmar is een innovatieve groep. Dat toont ze in haar vloot van LNG-hervergassingsschepen en in haar kant-en klare LNG-infrastructuurprojecten.

Read more

Koploper in hernieuwbare energie

Binnen Europa is België één van de voorlopers op het vlak van windenergie. De afgelopen jaren heeft het heel wat offshore windenergiecapaciteit ontwikkeld. En in de komende jaren zal men de capaciteit jaren verder uitbreiden. Doel: een grote bijdrage leveren aan de emissiereductiedoelstellingen.

Read more